![]() |
Tavuklu Patlıcan Kulesi MALZEMELER 3 bostan patlıcanı 8 dilim tavuk biftek 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 2 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı ceviz içi 1 çay bardağı soyulmuş antep fıstığı 5 diş sarımsak Tuz SÜSLEMEK İÇİN Birkaç domates dilimi 2 yemek kaşığı konserve mısır tanesi.. HAZIRLANIŞI Patlıcanların uç kısımlarını kesip halka şeklinde dilimleyin. Acısını almak için tuzlu suda 10 dakika bekletin. Süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Patlıcan dilimleri ve eti bir çay bardağı zeytinyağına bulayın. Patlıcan ve etleri teflon tava ya da ızgarada iki taraflı kızartın. Pesto sos için maydanoz ve dereotunu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyun. Maydanoz, dereotu, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı, ceviz ve antep fıstığını robotta püre halinde ezin. Servis tabağına üç patlıcan dilimini aralarına et ilave ederek üst üste yerleştirin. Üzerine hazırladığınız pesto sosu gezdirin. Diğer patlıcan kulelerini de aynı şekilde hazırlayın. Domates dilimi ve mısırla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın. AFiYET OLSUN. |
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:22. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1