![]() |
Haydari Tarifi Malzemeler500 gram süzme yoğurt 50 gram beyaz peynir 2 diş sarımsak 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı nane 1/2 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi 1/2 çay kaşığı tuz Püf Noktası Haydari yapımında beyaz peynir kullanmanız mezenin kıvam ve tadını arttıracaktır. Pişirme Önerisi Beyaz peynir eklemeden de haydari hazırlayabilirsiniz. Nasıl Yapılır? Süzme yoğurdu karıştırma kabına alın. Beyaz peyniri rendeledikten sonra karıştırma kabına aktarın. Küçük parçalar halinde kestikten sonra havanda tuzla ezdiğiniz sarımsakları yoğurda katın. Zeytinyağını küçük bir tavada kızdırın. Ceviz içini ekleyip 2 dakika kadar soteleyin. Son olarak nane eklediğiniz kızgın yağ karışımını nane kokusu çıkınca ocaktan alın. Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra haydariyi servis tabağına alın. Soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın. Servis Önerisi Servis tabağına aldığınız haydariye ince kıyılmış dereotu ekleyebilir, maydanoz yapraklarıyla süsledikten sonra servis edebilirsiniz.Kullandığınız sarımsak miktarını arzu ettiğiniz oranda azaltıp arttırabilirsiniz. |
Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:31. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1