Go Back   Sohbet Forumları > SohbetForumlari.Com ~Yaşamın İçinden~ > Yemek tarifleri > Tatlılar
Kayıt ol Topluluk Bugünki Mesajlar Arama


Konu Bilgileri
Konu Başlığı
Laz Baklavası
Konudaki Cevap Sayısı
0
Şuan Bu Konuyu Görüntüleyenler
 
Görüntülenme Sayısı
1914

Kullanıcı Tag Listesi

Yeni Konu aç Cevapla
LinkBack Seçenekler Stil
Okunmamış 22/07/2017, 00:32   #1
Moderator
Dunya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sohbet Forumları - EN Kaliteli Paylaşım Platformu!
Üye No: 553
Üyelik tarihi: May 2017
Üye Grubu: Moderatör
Mesajlar: 72
Konular: 56
Şube: İstanbul Avrupa Şubesi
İlişki Durumu: İlişkisi Yok
Ruh Hali:  Sersem
Tuttuğu Takım:

Level: 7 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 0 / 160
Güç: 24 / 3509
Tecrübe: 40%

Teşekkürler: 12
8 Mesajına 10 Kere Teşekkür Edildi
REP Gücü : 8
REP Puanı : 10
REP Seviyesi : Dunya is on a distinguished road
Thumbs up Laz Baklavası

Laz baklavası tarifi malzemeler:

14 adet baklava yufkası
150 gram tereyağı
4 adet yumurta sarısı
7 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı pirinç unu
1,5 bardak toz şeker
1 su bardağı su


Laz baklavası tarifi hazırlanışı


Muhallebiyi hazırlamak için, süt tencereye konur.Üzerine şeker ilave edilir ve şekerin erimesi için kaynayana kadar ara ara karıştırılır.Ayrı bir kapta yumurta sarıları, nişasta ve pirinç unu karıştırılır.Karışım kaynayan süte yavaş yavaş eklenir ve muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir.Bu arada yufkaların ara katları için tereyağı eritilir.Diğer tarafta şerbeti için toz şeker ve su bir tencereye konur ve ocakta şeker eriyene kadar karıştırılır.Kaynamaya başlayınca da 4 dakika kadar kaynatılarak ocaktan alınır.14 adet yufkanın yarısı tepsiye her katı eritilmiş tereyağı ile yağlanarak dizilir.Yufkaların yarısı yağlanınca ilk sıcaklığı çıkan muhallebi yufkaların üzerine dökülür.Kalan yufkalar da diğer yarısı gibi her katı yağlanarak dizilir. En üstüne de kalan eritilmiş tereyağı dökülür ve kareler halinde kesilir.180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.Pişince fırından çıkarılır ve iyice soğumuş olan şerbeti dökülür.Afiyet olsun...

___________________________________________

Ben Senin Yalnız Kalışlarında Tek Adresin Olamam..!
Dunya isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Dunya Kullanicisinin Son 5 Konusu
Baslik Kategori Son Yazan Cevaplar Okunma Son Mesaj
Sohbet makalelerı Duyurular Dunya 0 5037 10/10/2017 22:03
2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Türkiye’nin En... Üniversiteler Dunya 0 3709 08/09/2017 16:09
Besinler nasil tuketilmeli? Diğer Tarifler Dunya 0 2643 01/08/2017 23:07
A ile baslayan tabirler A Dunya 0 6211 01/08/2017 22:56
Güneşsiz Bronzlaşma Cilt Bakımı Dunya 0 2940 01/08/2017 22:48

Yeni Konu aç Cevapla

Etiketler
laz baklavası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Sitemizde Yenimisiniz ? Yardım Konuları

Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:44.

Powered by vBulletin® Version 3.8.6
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1
İletişim - Arşiv - Kontrol Paneli